Jarní trip po Jižních Čechách

Rybníky, památky a krásná příroda to jsou pro mě Jižní Čechy. Když se k tomu ještě přidá slunné počasí, tak je to paráda.
Celý trip jsme začali v Jindřichově Hradci. Navštívili jsme tamější zámek, který už měl na začátku dubna otevřeno. Prošli jsme si středověkou kuchyni a pár pokojů v zámku. Uchvátila mě zde velikonoční výzdoba, která nás provázela celým zámkem.
Zámek | Jindřichův Hradec

 
Před obědem jsme dorazili do Třeboně. Třeboň je asi nejvíce známá díky třeboňským kaprům. My jsme ale navštívili zahrady zámku a náměstí, kde jsme si dali místní zmrzlinu.
Třeboň
 

Kolem Třeboně se táhle rybník Svět. Kolem něj se táhne stezka kolem Světa. Tento rybník mi přišel nejvíce fotogenický. Hlavně když jsou oblaka a odrážejí se ve vodě. Na soutoku rybníka Svět a Opatovického rybníka se nachází park se Schwarzenberskou hrobkou.
Tip: pokud půjdete do hrobky vemte si teplou mikinu. Ne nadarmo se říká, že když je venku teplo, uvnitř je zima.
Rybník Svět | Třeboň
Schwarzenberská hrobka | Třeboň
Slavonice je jako malý Telč. Krásné malebné městečko na hranicích s Rakouskem. Kolem hranic s Rakouskem se také nacházejí válečné řapíky (bunkry), které chránily ve 2. světové válce Československo.
Slavonice
Slavonice

Dačice
Telči se někdy říká město filmařů. A mají pravdu, město je opravdu nádherné. Krásná zákoutí, náměstí v renesančním stylu. A navíc zámek z pohádky Z pekla štěstí.
Telč
Telč

1 komentář :

Můj instagram

Copyright © I am Suzi. Made with by OddThemes